SISTA MINUTEN-ERBJUDANDE!
250kr rabatt/person (ord.pris 985kr)

En inspirationskonferens utifrån läsprojektet i 200 högstadie- och gymnasieskolor.
Måndag den 16 april 2018 kl. 09.00 – 16.30,
Essinge konferenscenter (Lärarnas hus), Segelbåtsvägen 15, Stora Essingen, Stockholm

Under 2017 har Läsrörelsen drivit projektet Berättelser som förändrar i 200 högstadie- och gymnasieskolor från söder till norr. Ett projekt som lyft fram berättandet i skönlitteratur, biografier och serier. Det kunde startas efter en donation av David Lagercrantz och med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. 16 regionala konferenser har anordnats för lärare i svenska och för skolbibliotekarier – och folkbibliotekarier. Klassuppsättningar med böcker har funnits som eleverna har arbetat intensivt med i stora bokcirklar. En utvärdering har gjorts av Olle Nordberg, fil dr i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet, som blir en central del på konferensen.

Medverkande på konferensen i övrigt är projektets huvudpedagog Ann Boglind – universitetslektor i svenskämnets didaktik vid Göteborgs universitet – skolbibliotekarie Elisabet Niskakari tillsammans med eleven Salam Muhialdeen, de fem svenska författare vars böcker ingår i projektet: David Lagercrantz, Katarina Kieri, Cilla Naumann, Johan Unenge och Jessica Schiefauer. Andra är undervisningsrådet vid Skolinspektionen Kjell Ahlgren, författaren Mats Wahl och elever som 2017 vann Läs Högt samt Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande Lärarförbundet, Åsa Fahlén, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund och Läsrörelsens ordförande Elisabet Reslegård. Moderator är journalisten Gunilla Kindstrand.

Läsrörelsen inbjuder nu till inspirationskonferensen Berättelser som förändrar i samarbete med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Alfabeta, Albert Bonniers Förlag, Bonnier Carlsen, Brombergs, B. Wahlström, Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, Natur & Kultur, Norstedts, Rabén & Sjögren och Svenska barnboksinstitutet.

Konferensen riktar sig till lärare i svenska på högstadiet och gymnasiet, skol- och folkbibliotekarier, skolledare och politiker. Med konferensen vill vi sprida en modell för gemensamt läsande av samma bok i en hel klass.

Sista minuten-pris: 735kr inkl. lunch samt morgon- och eftermiddagskaffe (ord.pris 985 kr)
Anmälan senast 26 mars till Läsrörelsen: info@lasrorelsen.nu

Klicka här för mer information, program och anmälningsblankett