Sedan starten på Bok & Bibliotek år 2000 har Läsrörelsen arbetat med insatser på många nya sätt och nya arenor. Vi har genomfört både opinionsbildande kampanjer och många direkt lässtimulerande projekt. Ett exempel är de barn- och bilderböcker som ingår i Bok Happy Meal på McDonald’s alla restauranger – hittills i en upplaga av 18,4 miljoner exemplar.

Vårt arbete blir aldrig färdigt. Det finns hela tiden stora behov och nya idéer. Under 2017 fortsätter Berättelser som förändrar – en lässatsning i 200 högstadie- och gymnasieskolor över hela landet – och det breda samarbetsprojektet Läslov. Vår övertygelse är att ett utvecklat språk är bland det viktigaste vi kan ge våra barn.

Pågående projekt

Aktuellt

SELMA LAGERLÖF – TIDLÖST AKTUELL
Den första kvinnan som fick Nobelpriset i litteratur, den första kvinnan i Svenska Akademien, lärare och författare till läroboken Nils Holgerssons underbara resa, på uppdrag av Sveriges folkskollärare. En av Sveriges mest kända författare i världen.

Under jul- och nyårshelgerna bjuder Liljevalchs och Läsrörelsen barn i åldern 5-7 år på den scenografiska utställningen ABC – Ö, 13 alfabetsböcker inspirerar, och mängder av workshops där Taxi Stockholm står för en nyårsgåva till barn i socioekonomiskt utsatta områden. För pedagoger, bibliotekarier och andra alfabetsintresserade arrangeras den 11 januari en avgiftsfri konferens i Skulpturhallen på Liljevalchs.

Den 9 december öppnar Liljevalchs konsthall i samarbete med Läsrörelsen den scenografiska utställningen ABC – Ö som vill inspirera barn att ta till sig bokstäver, utifrån 13 utvalda böcker. Den äldsta är Prinsarnes blomsteralfabet av Ottilia Adelborg från 1892 och den senaste Mumindalens alfabet av Tove Jansson/Annika Sandelin från 2021. Utställningen är den allra första på Liljevalchs som riktar sig till yngre barn.

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Genom att bli medlem i Föreningen Läsrörelsen hjälper du till att..????

Bli medlem