Sedan starten på Bok & Bibliotek år 2000 har Läsrörelsen arbetat med insatser på många nya sätt och nya arenor. Vi har genomfört både opinionsbildande kampanjer och många direkt lässtimulerande projekt. Ett exempel är de barn- och bilderböcker som ingår i Bok Happy Meal på McDonald’s alla restauranger – hittills i en upplaga av 18,4 miljoner exemplar.

Vårt arbete blir aldrig färdigt. Det finns hela tiden stora behov och nya idéer. Under 2017 fortsätter Berättelser som förändrar – en lässatsning i 200 högstadie- och gymnasieskolor över hela landet – och det breda samarbetsprojektet Läslov. Vår övertygelse är att ett utvecklat språk är bland det viktigaste vi kan ge våra barn.

Pågående projekt

Aktuellt

Nominerade kandidater 2023:

Totalt 251 kandidater från 64 länder är nominerade till 2023 års pris. De är författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare som har föreslagits av internationella nomineringsorganisationer.

Läs mer på ALMA:s hemsida (länk)

Gymnasieeleven Saga Lööf blev årets mottagare av Dyslexipriset. Priset delades ut av prins Carl Philip vid en ceremoni den 3 oktober på konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm. Saga fick priset för att hon under flera år stått upp för elever med dyslexi och deras rättigheter.

I dag inleds Dyslexiveckan 2022 med paneldebatt och utdelning av Dyslexipriset på Prins Eugens Waldemarsudde. Läsrörelsen är en av organisationerna bakom veckan. Årets tema är ”Allas rätt till läsning”.

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Genom att bli medlem i Föreningen Läsrörelsen hjälper du till att..????

Bli medlem