Sedan starten på Bok & Bibliotek år 2000 har Läsrörelsen arbetat med insatser på många nya sätt och nya arenor. Vi har genomfört både opinionsbildande kampanjer och många direkt lässtimulerande projekt. Ett exempel är de barn- och bilderböcker som ingår i Bok Happy Meal på McDonald’s alla restauranger – hittills i en upplaga av 18,4 miljoner exemplar.

Vårt arbete blir aldrig färdigt. Det finns hela tiden stora behov och nya idéer. Under 2017 fortsätter Berättelser som förändrar – en lässatsning i 200 högstadie- och gymnasieskolor över hela landet – och det breda samarbetsprojektet Läslov. Vår övertygelse är att ett utvecklat språk är bland det viktigaste vi kan ge våra barn.

Pågående projekt

Aktuellt

Läslovet vecka 44 med temat Vänlighet är till ända. Nu presenterar vi temat för 2024 som är POESI. Vi bjuder in alla i skolåldern – från förskoleklass till gymnasiet – att läsa, skriva och tolka poesi.

Lyssna på avsnittet ”Om läsrörelsen med Elisabet Reslegård” från Fritte Fritzsons podd ”Allt du velat veta”.

Nominerade kandidater 2024:

Totalt 245 kandidater från 68 länder är nominerade till 2024 års pris. De är författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare som har föreslagits av internationella nomineringsorganisationer.

Läs mer på ALMA:s hemsida (länk)

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Genom att bli medlem i Föreningen Läsrörelsen hjälper du till att..????

Bli medlem