Nätverket LÄSLOV, drivet genom Läsrörelsen, lanserade under hösten ett e-boksprojekt för ungdomar i åldrarna 13–19 där de kan bidra med sina tankar om samtiden genom skriven text, film eller tecknade serier. På grund av många önskemål om att få längre tid till att skapa sina bidrag till projektet kan vi nu meddela att vi förlänger projektet över jullovet, med nytt sista inlämningsdatum 22 januari 2018. Samtlig information finns på www.läslov.se/tankar-om-var-tid/.

Vi i Nätverket LÄSLOV tror på ordets makt och idag under framfarten av #metoo ser vi ännu tydligare hur viktigt det är att få sin röst hörd. Därför skapade vi projektet Tankar om vår tid – av 100 unga, ett projekt som avser att ge unga människor en plattform att uttrycka sig på. Startskottet gick på Bokmässan i september och sista dag att skicka in bidrag är fredag 22 januari 2018. Det kan vara en text (max 2 500 tecken), en tecknad serie (max fem sidor) eller en inspelad film (max två minuter). Resultatet blir en E-bok, som kommer att bestå av 100 utvalda bidrag. Projektet presenteras i Almedalen under politikerveckan i juli – valåret 2018. Fyra av ungdomarna medverkar.

Projektet görs av Nätverket LÄSLOV, drivet genom Läsrörelsen, i samarbete med Bokmässan, Tidningen Skriva och med stöd av Pressbyrån. Hjälp med att skriva och strukturera en text finns hos Tidningen Skriva, www.tidningenskriva.se/

Läs mer om projektet här: www.läslov.se/tankar-om-var-tid/