Elisabet Reslegård fick Björn Ranelidpriset 2016 av Lärarnas Riksförbund och Björn Ranelid.

Björn Ranelid och Lärarnas Riksförbund tillkännager idag att Elisabet Reslegård är 2016 års mottagare av Björn Ranelidpriset. Priset delas ut under Bokmässan i Göteborg.

– Elisabet Reslegård är en av litteraturens och ordets apostlar i Sverige. I mer än fyrtio år har hon tjänat läsandet och arbetat för människornas glädje och lust till det skrivna och talade ordet och boken, säger författaren Björn Ranelid.
Elisabet Reslegård är välkänd entreprenör och främjare av orden och läsningen. Hon startade och är ordförande och projektledare för Föreningen Läsrörelsen. Sedan 70-talet har hon arbetat med kultur- och samhällsfrågor bland annat som kampanjledare för de landsomfattande folkbildningskampanjerna Dyslexikampanjen, Psykekampanjen, Läsrörelsen och Lär för livet.

Björn Ranelidpriset instiftades år 2009. Genom åren har elever, lärare och författare fått priset. Prissumman är på 15000 kr.

Lärarnas Riksförbund