CARL JOHAN DE GEER: BORTOM BEGREPPEN BRA OCH DÅLIGT
Carl Johan De Geer är den ultimate bildskaparen med sin bredd som konstnär, designer, fotograf, filmare och scenograf. Han medverkade i den regionala konferensen/fortbildningsdagen i Karlstad 6 november 2019. Våren 2020 gjordes denna film.

STINA WIRSÉN: HUR BILDSÄTTER MAN EN IDÉ?
Stina Wirsén, verksam som tidningstecknare med fokus på porträtt, mode och idéillustration – för främst DN Kultur under snart 30 år – och barnboksskapare. Hon medverkade i den regionala konferensen/fortbildningsdagen i Lund 9 mars 2020. Hösten 2020 gjordes denna film där hon berättar om sitt bildskapande.

JAN APEL: DEN FÖRSTA AVBILDANDE KONSTEN – DEN MODERNA MÄNNISKANS ANKOMST
Jan Apel, professor i arkeologi vid Stockholms universitet, medverkade i den regionala konferensen/fortbildningsdagen i Lund 9 mars 2020. Hösten 2020 gjordes denna film där han berättar om den första avbildande konsten, bland annat om 30 000 år gamla grottmålningar. 

JOHAN UNENGE: SERIER – BUBBLOR SOM BERÄTTAR
Johan Unenge, serietecknare, författare och medlem i Egmonts serieråd, medverkade i den regionala konferensen/fortbildningsdagen i Sundsvall 11 september 2019. Hösten 2020 gjordes denna film där han talar om serier i nutid och historiskt.

ELIN IVRE: DEN SVARTA FOLKDRÄKTEN
Elin Ivre, damdesigner utbildad på Sätergläntan och Beckmans Designhögskola, medverkade i den regionala konferensen/fortbildningsdagen i Karlstad 6 november 2019. Hösten 2020 gjordes denna film där hon berättar om tillkomsten av den svarta folkdräkt som ingick i hennes examensarbete på Hemslöjdens skola Sätergläntan.

PAUL HANSEN: VAD VISAR BILDEN?
Paul Hansen, prisad fotograf och bildjournalist på Dagens Nyheter, medverkade i den regionala konferensen/fortbildningsdagen i Sundsvall 11 september 2019. Hösten 2020 gjordes denna film där han berättar om tre bilder.

KALLE BOMAN: FILM SOM PROPAGANDA
Kalle Boman, filmproducent och f.d. professor i filmisk gestaltning i Göteborg, medverkade i tre regionala konferenser/fortbildningsdagar under 2019 och 2020. I den här filmen utgår han från filmer i olika länder och tider.