Ur Simon Stålenhags Passagen Illustration: Simon Stålenhag
Ur Simon Stålenhags Passagen. Illustration: Simon Stålenhag

Den 27 januari anordnas en unik bildkonferens/fortbildningsdag i samarbete mellan Läsrörelsen och Liljevalchs konsthall i Stockholm.

På konferensen medverkar bland andra Simon Stålenhag, författare och illustratör, vars omtalade bok Passagen filmas av Hollywood, Tarja Karlsson Häikiö, professor i visuell och materiell kultur vid HDK i Göteborg, Helena Dal, verksamhetschef för information och vägledning Statens medieråd, Susanna Ekström, litteraturpedagog och bilderboksexpert, Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall och modedesigner Bea Szenfeld som ingår i juryn för Vårsalongen 2020, och Sara Lundberg, illustratör och författare till bland annat den Augustprisade boken Fågeln i mig flyger vart den vill. Journalisten Gunilla Kindstrand är dagens moderator.

Efter konferensen inbjuds deltagarna till ett mingel på Liljevalchs konsthall, med abonnerade bussar.

Hela konferensprogrammet kan ni läsa här.